Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Kecskeméti Fõiskola Tanítóképzõ Kar Kollégiuma
Cím: 6000 Kecskemét, Piaristák tere 4.Email: ketif@ketif.hu
Web: www.ketif.huTelefon: (76)486-977
Fax: (76)480-767Gps: 46.91007233 , 19.69173050

Bemutatkozás

Épületeink nem csupán a város, de véleményünk szerint a régió legszebb épületei közé tartoznak, amelyek az utóbbi évek külsõ és belsõ felújításainak köszönhetõen, megtartva patinájukat, meg-fiatalodva várják a pedagógusjelölt fiatalokat, és a felnõttképzésbe becsatlakozni vágyó felnõtteket. 2008-ban a kilencvenedik évfordulóra az utolsó épületünket is felújíttatjuk. A Tanítóképzõ Fõiskolai Kar valamivel több mint 1300 hallgatója a hároméves óvodapedagógus, a négyéves tanító és a GAMF Karral közösen gondozott hároméves formatervezõ alapképzésen, illetve a kétéves ifjúságsegítõ felsõfokú szakképzésen végezheti tanulmányait. Minden hallgatónk számára lehetõség van párhuzamos képzésre. Egy idõben végezheti bármely két szakot, akár a társkarokról választva a másik szakot.

A tanítóképzõ szakon kötelezõ mûveltségterületek közül választhatnak a hallgatók. A választott mûveltségterület tantárgyát ötödik, hatodik osztályban is oktathatják. Mûveltségterületeink: angol, német, magyar nyelv és irodalom, környezetismeret, társadalomismeret, informatika, ének-zene, vizuális ábrázolás, testnevelés. Több hallgatónk párhuzamosan két mûveltségterületet is végez, ezzel is növelve esélyeit a pedagóguspályán történõ elhelyezkedésre. A hallgatóknak egyre több lehetõsége van féléves külföldi részképzésben részt venni. A külföldön tanult tantárgyaikat beszámítjuk hazai tanulmányaikba. Vidéki hallgatóink részére a város központjában háromszáz férõhelyes kollégiumban biztosítunk olcsó lakhatási lehetõséget. Terveink szerint 2009-ben a kollégiumunkat minden kényelmi és önképzési lehetõséget kielégítõ diákszállóvá alakítjuk át, egy-, két- és háromágyas szobákkal, minden szobához saját fürdõhelyiséggel, internetes csatlakozási lehetõséggel.

A pedagógusképzés mellett nagyon hatékony felnõttképzést, pedagógus-továbbképzést folytatunk. Nyelvtanfolyamainkat a hatékony és sikeres oktatás miatt egyre nagyobb számban keresik és választják külsõ érdeklõdõk is. Akkreditált nyelvvizsga központunkban ezrek vizsgáztak és vizsgáznak sikeresen különbözõ idegen nyelvekbõl. A karon az oktató, a kulturális és a mûvészeti tevékenység mellett kimagasló, országos és nemzetközi hírû tudományos kutató tevékenység folyik. A hallgatóink az Országos Tudományos Diákköri Konferenciákon kimagaslóan jó eredményeket érnek el. A szakmódszertani szekcióban évek óta a legeredményesebbek vagyunk. Ez köszönhetõ jól felkészült munkatársainknak. Az oktatóinknak több mint fele rendelkezik tudományos fokozattal, illetve közvetlenül a védés elõtt áll. Kutató tevékenységünket igazolják nagyszámú szakkönyveink, tudományos tanulmányaink, az általunk szervezett közismereti és tudományos konferenciák. A tudományos kutató tevékenységrõl és minden másról aloldalainkon további információhoz juthatnak. Kívánom, hogy haszonnal és eredménnyel olvasgassák információinkat, tájékoztatóinkat. Amennyiben részletesebb információkat szeretnének megtudni rólunk, személyesen is keressék munkatársainkat, engem. Nyitott intézmény vagyunk, szívesen állunk rendelkezésükre. És szívesen vesszük javaslataikat, ötleteiket a honlapunk praktikusabbá tételére. Jóindulatú együttmûködésüket elõre is köszönjük. Végül azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy hívják fel családtagjaik és ismerõseik figyelmét honlapunkra, programjainkra.


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink