Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Gedeon Tanya
Cím: 6078 Jakabszállás, II. kerület 150.Web: http://www.gedeon-tanya.hu
Telefon: 76 - 722 800, 30 - 349 77 55Fax: 76 - 704 072
Gps: 46.76102066 , 19.60404778

Bemutatkozás

Kitapintható nyugalmat és békességet sugall a mesébe illõ táj: gémeskút árnyékában nyargaló lovak, békésen legelészõ magyar szürkemarhák, közöttük a legnagyobb melegben is összebújó rackabirkák, a békákat szedegetõ fehér gólyák, - megannyi kis csoda.Megelevenedett a múlt századbeli, méltán világhírû Bugacpuszta, és eközben feltárul egy másik világ is, a betyárok világa. Hiszen ezt a helyet is emlékek, legendás betyárok sora köti a magyar történelem érdekes, izgalmas idõszakához. Ezek közül sokan félreértésbõl , tévedésekbõl adódóan váltak üldözöttekké, és lakhelyükké választották a bugaci, bócsai, jakabszállási puszták szabad egét.
(Bogár Imre, Bogár Jakab, Dönti Péter...)Nyugalom, derû, tájba illõ gyönyörû ház fogadja a látogatót. Az istálló mindenféle állatokat rejt, az õshonosoktól a kis malacoktól a kis nyulakig. A helyiek birtokában egy kulturális kincsesláda kulcsa van, amit mindenáron érdemes megszerezni. A kincsesláda feltárul, az õszinte érdeklõdõk megtudhatják mi a Betyárszög és csalikancsó titka? Milyen a legendás Betyárbecsület? Mi az ostorpattogtatás betyár hagyománya? A patkóhajító és diógurító verseny közben játszva tanulnak meg milyen volt a csikósok, gulyások korabeli játékos idõtöltése. Így tanulnak magyar történelmet a mi vendégeink. 60 kilóméteres körön belül további egyedülálló történelmi emlékhely a Nemzeti Történelmi Emlékpark található. A hajósi pincefalu szintén egyedülálló Európában.

Ha kipróbáltad ökrös fogatunkat, vagy szelíd lovainkat, néhány éjszakát nálunk töltöttél, hallottál a betyárokról, és játszottak Neked a cigányzenészek gyertyafény mellett, akkor elmondhatod, hogy érezted az Puszta igazi varázsát!
Ezen a legendákkal átszõtt csodás tájon várja Önöket egy családi vendéglátóhely, a
Gedeon Tanya Panzió, ahol a konyhánk alapanyagai saját ökogazdaságunk alapanyagait állítják elõ. A kiváló konyhánk titka: szürkemarha hús, tej, tejtermék, mangalicakészítmények, biospárga stb...

Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink